Beovrt

DELTA INŽENJERING

Investitor: Delta inženjering
Autor projekta: Beovrt
Lokacija: Beograd, Novi Beograd
Izvođenje radova: Beovrt, 2012.


brif.

Usled nedostatka većih slobodnih površina i u skladu sa namenom i funkcijom ovog objekta, pejzažno uređenje sprovedeno je na krajnje formalan i jednostavan način. Najveći deo prostora zauzima travnjak, koji je dominantan u prednjem i bočnom delu. U delu u kome se nalaze rashladni uređaji i agregati izbegnuto je formiranje travnjaka, zbog nemogućnosti postavljanja adekvatnog sistema za zalivanje. Umesto toga, u skladu sa datim uslovima, posađene su odgovarajuće perene sa sistemom za zalivanje 'kap po kap'. Površine pod perenama oivičene su metalnim limovima i sivom rizlom, kao bi se dodatno naglasio i istakao formalni karakter ovog prostora.