Poslovni Objekti

BW Galerija

_Beograd_2020

Investitor: BW Galerija

Lokacija: Beograd

Izvođenje radova: Beovrt, 2020

Autentičnost koncepta spoljnog uređenja BW Galerije odlikuju veliki pojasevi i površine pod zelenilom, koje i segmentno i u celini pokazuju dosledan princip uređenja istih. Jedna od značajnijih karakteristika je i implementacija zelenih krovova, kao dobrog trenda održive gradnje. Radi se o kompletnom sistemskog rešenju, sa svim standardnim slojevima zelenog krova- zaštitni slojevi, drenažni, filtracioni, specijalizovani supstrat za sadnju i vegetacioni sloj. 

U okviru projekta BW Galerija, predviđeno je oko 30 različitih vrsta, neke vrste se ponavljaju ali u nešto drugačijoj formi i veličini, tako da se svakako može reći da je asortiman predviđenih biljnih vrsta širok i da se radi o dinamičnim zelenim površinama, koje korisnike ni najmanje ne ostavljaju ravnodušnima.

Ono po čemu su ove zelene površine već postale prepoznatljive, nije toliko sam izbor vrsta, koliko njihova reprezentativnost u smislu standarda sadnica i sadnje, što će sigurno dati reper i povećati standarde projektovanja i izvođenja zelenih površina generalno.